Adetliyken Banyo Yapılır mı?

Adetliyken Banyo Yapılır mı?

Kanama döneminde banyo yapmak çok yararlıdır. Ancak dikkat edilmesi gerekenler de vardır.Çok tartışılan bir konu da adet kanaması sırasında banyo yapılıp yapılmayacağıdır. Her kadın cinsinin adet kanaması düzeni, kanama miktarı, kanama sırasında yaşadığı rahatsızlıklar farklılık gösterir. Birinin hiç ağrısı bile olmazken diğeri bütün gün yataktan çıkamayabilir. Birinin günlük kanama miktarı çok az olurken bir başkası ne yaparsa yapsın üstünün başının hatta yatağının batmasından kurtulamaz. Adetliyken banyo yapılır mı?

Banyo yapmanın faydaları

Banyo yapmak, temizlenmenin yanı sıra insanı rahatlatır da. Ilık bir banyo, kanama döneminde her kadına çok iyi gelen, bedeni dinlendiren ve ihtiyaç duyulan bir şeydir. Ayrıca temizlenme, temiz olma ihtiyacı, özellikle kanamanın kirlenme olarak nitelendirildiği toplumumuzda daha da önem kazanmaktadır.

Kanama döneminde banyo neden önemlidir?

Kanama dönemi hemen her kadın için ağrılı, sancılı ve yorgun bir süreçtir. Bedeni rahatlatıp dinlendirmenin en basit yollarından biri banyo yapmaktır. Üstelik banyo yapmak, üzerimizdeki negatif enerjiyi de temizler ve yorgunluğa iyi gelir. Üstelik kendini kirli hisseden kadınların kısa süreliğine de olsa bu histen kurtulmasını sağlar.

Adetliyken denize girilir mi?



Adet kanaması olduğu dönemde eğer ped kullanıyorsanız, pedle denize girmeniz çok da doğru olmayacaktır. Zira ped pamuklu bir yapıya sahip olduğundan deniz ya da havuza girdiğinizde şişecek ve çok çirkin, sağlıksız bir durum ortaya çıkacaktır. Ayrıca denize girerken giydiğimiz mayoların, bikinilerin altındaki pedler çok çirkin bir görüntü oluşturur, yüzerken sağa sola kayacağı için de hiç rahat olmaz. Bununla birlikte bir de pedin içine biriken kanın, deniz suyu ile birleşmesi hem görüntü olarak hem de üreme yollarının sağlığı açısından yanlış olur. Bu bakımdan adetliyken ped kullanmayı tercih ediyorsanız kesinlikle denize girmeniz doğru olmayacaktır.

Regl döneminde cilt bakımı yapılır mı?

Regl dönemi diye de bilinen bu dönemde cilt bakımı yapmanın veya yaptırmanın herhangi bir mahsuru yoktur. Aynı zamanda bu dönemde hassas olan kadınlar için cilt bakımı yaptırmak bir nevi ruhsal rahatlama yollarından biridir.

Banyo yaparken dikkat edilmesi gerekenler

Kanama döneminde banyo yapmak çok yararlıdır. Ancak dikkat edilmesi gerekenler de vardır. Banyoda çok uzun süreler kalmamak ve banyo sırasında genital bölgeyi tahriş etmemek. Kanama döneminde kadınların kullandığı ped, tampon ya da kumaş bezler genital bölgeyi tahriş edebilir. Tahriş ise kanama döneminin çok zorlu geçmesine neden olur. Tahrişi önlemenin yollarından biri de banyo sırasında genital bölgeyi hırpalamadan temizlemektir. Zaten kullanılan ürünlerle uzun saatler boyu havasız kalan genital bölgenin bir de banyo sırasında tahriş edilmemesi, dikkatli temizlenmesi gereklidir.

Ayda bir yaşanan âdet kanaması hastalık değildir

Kadınların ayda bir kez yaşadığı âdet kanaması çok normal bir süreçtir. Bedendeki yumurta, belli bir süre sonunda vücuttan kanla birlikte atılmaktadır. Kesinlikle bir hastalık ya da eksiklik değildir. Kadın vücudu yumurta üretir ve ürettiği yumurtasını da ayda bir kez gerçekleşen âdet kanamasıyla dışarı atar. Yani beden, süresi dolmuş yumurtayı bünyesinde barındırmaz ve kanayarak kurtulur o yumurtadan. Ayrıca her ay bir belli bir miktar kan kaybetmek her kadına iyi gelir. Çünkü vücut eksilen kan kadar yeni kan üretecektir. Bu da vücudun yenilenmesini sağlar.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın

Sponsorlu Bağlantılar