Yeni doğan bebek dışkısında kanlı dışkı ve renk bozuklukları olabilir. Bu tür durumlarda doktora gidip muayene olmak önemlidir. Ancak telaş yapmamalısınız.
Yeni doğan bebek dışkısında kanlı dışkı ve renk bozuklukları olabilir. Bu tür durumlarda doktora gidip muayene olmak önemlidir. Ancak telaş yapmamalısınız.
Anne sütü içen bebeğin dışkısının rengi hardala benzeyen bir renktedir. Yani turuncu ile açık kahverengi arasında değişkendir. Bu ilk başta koyu renk dışkıdan sonra hardal rengine dönüşen dışkıyı takip eder. Mama içen bebeklerde ise daha koyu renk dışkı vardır. Ve genellikle benzer renktedir ve sabittir. Anne sütü ile beslenen bebeğin ise dışkısı biraz değişkendir.
Mesela yeşil zaman zamanda daha açık ya da koyu kahverengi olabilir. Bu durum yedikle göre de belirlenebilir. Aynı zaman da 2 ve 6 ay arası bebeklerin bağırsakları yavaşlar bu durumda dışkı bağırsaklarda daha uzun zaman durur ve bu durumda dışkının daha koyu bir renkte olmasını sağlar örneğin daha koyu yeşil bir durum sergileyebilir. Dışkıda normal olmayan durumlar, dışkının çok beyaz olmasıdır. Dışkının beyaz olması hiç normal değildir ayrıca dışkıda kan olması da tehlikeli bir durumdur.
Dışkıda bulunan çıkan gibi sümük görülmesi de hiç normal değildir bu ve bunun gibi durumlarda hemen doktor muayenesi gerçekleşmelidir. Yeni doğan bebeğin dışkısı ise sıvıya yakındır ve yine hardala benzer bir renktedir. Sümüksü bir yapıya sahiptir bu çok normaldir çünkü yeni doğan bebeklerde bu durum beklenir. Beze emilecek katılıkta olmaz ciddi bir kokusu olmaz. Yeni doğan dışkısında kıvam değişiklikleri annenin aldığı besinlerle dolayla da anne sütü ile ilgilidir. Zaman zaman katı zaman zaman da normaldir. Bebeğin dışkısı çok katı olmaz bu dönemlerde. Bezin emeceği şeklinde olduğu zamanda ise bebeğin ishal olduğu anlaşılır. ishal durumunda bol sıvı takviyesi yapılmalıdır çünkü ishal olduğunda bebek çok sıvı kaybeder.