Saçlarımızdan akan ter damlacıklarının gözlerimize girmesini engellemekten çok daha önemli (en azından biz kadınlar için öyle) bir işlevi var kaşlarımızın! Onlar bakışlarımıza anlam veriyor, gözlerimizin güzelliğini tam anlamıyla ortaya çıkarıyor. Ve son günlerde, mankenlere baktığınızda hemen anlayabileceğiniz gibi, doğal ve kalın kaşlar geri dönüyor. Ancak bu, herkes için iyi bir haber mi biraz tartışılır. Çünkü yıllar boyu bir elinde cımbız bir elinde ayna kaşlarıyla uğraşanlar şimdi kara kara düşünmeye başladılar bile; küstürdükleri kaşlarıyla nasıl olacak da barışacaklardı acaba? Onları küçük kaş okulumuza davet ediyoruz.
Doğal, güzel ve yüzüyle uyumlu kaşlara sahip olmak isteyen herkes bu okulun öğrencisi olabilir. Hazır mıyız? O zaman, haydi, önce yaşınıza göre sınıfınızı bulun, kağıdınızı – kaleminizi alın! Zil çalsın ve ders başlasın.
Sadeliği seçin…
Değişimlerin, yeniliklerin, ama aynı zamanda akla her gelenin yapıldığı yaşlar, 20’li yaşlar… Oysa makyaj uzmanları genç yüzlerin mümkün olduğunca doğal kaşlara sahip olması gerektiği konusunda ısrarcı. Genç kızlara tavsiyeleri, çok küçük ve gerçekten gerekli değişikliklerin dışında kaşlarına dokunmamaları. Peki bu değişikliklerin gerçekten gerekli olup olmadığına nasıl karar vermeli? Makyaj uzmanlarının bunun için bir formülleri var. Elinize bir ayna alın ve kaşınıza (sağ ya da sol fark etmez) bakın. Sonra iki çizgi hayal edin; biri burun deliğinizin hemen yanından başlayıp burnunuzun köküne kadar devam etsin. Diğeri de, yine burun deliğinizin hemen yanından başlasın ve gözünüzün dışkenarından yukarı doğru devam etsin. işte kaşlarınız bu iki çizginin arasında kalmalı. Yani, bu iki çizginin dışında kalan tüyleri, evet izin var, alabilirsiniz. Ancak dikkat, tüyleri mutlaka çıkış yönüne doğru almalı, düzenlerini bozmamalısınız.
Eski hatalara yeni çözümler
İncecik, oyuk, kalkık… Denemediğiniz stil kalmadı; şimdi kaşlarınızın böyle asi olması o kadar normal ki. Onları yeniden ehlileştirmeniz zor ama imkansız değil. Yapmanız gereken yüzünüze uyumlu yeni bir hat belirlemek ve bu hat üzerinde, yeniden özgürce çıkmalarına izin vermek. Bu yeni hattı belirlerken yüzünüzdeki bazı kusurları da gizleyebilirsiniz. Örneğin alnı dar olanlar kaşlarını alta, yani gözlerine yakın şekilde kalınlaştırabilir. Alnı fazla açık olanlarsa tam aksini yapabilir. Gözlerinin fazla yakın olduğunu düşünenler kaşlarının arasını açarak bu kusurlarını gizlemeye çalışırken, gözlerinin arasının fazla açık olduğunu düşünenler kaşların arasını mümkün olduğunca yakın bırakabilir.
Kaşlarınızın uzama evresinde en büyük yardımcınız bir kaş kalemi olacak. Kaşlarınızın rengiyle uyumlu, suya dayanıklı bir göz kalemi yeni uzamakta olan kaşlarınızı kamufle etmek için ideaL. Peki her biri başka bir yöne doğru uzayan tüylerle nasıl baş etmeli? Bu tüyleri düzenli olarak eski bir dişfırçasıyla fırçalamalı ve birazcık saç jölesiyle şekil vermelisiniz.
Bakışlarınıza gençlik katın
40 yaşını geride bırakanlar için en büyük problem, yüzün sıkılığını ve diriliğini kaybetmesiyle kaşların yavaş yavaş göz kapaklarının ve gözlerin üzerine yığılmaya başlaması. Bu yaşlardaki kişilerin yapması gereken ilk iş öncelikle kaşlarını çok inceltmekten kaçınmaları, burun köküne yakın kısmı mümkün olduğunca doğal bırakmaları ve şekil vermek için sadece kaşların uçkısımlarıyla oynamaları. Böylece gözlerinin daha çekik görünmesini sağlayabilirler. Nasıl mı? Kaşların uca doğru olan bir-iki santimlik kısmını tamamen alabilirler. Ardından da bir kaş kalemiyle, doğal kaş çizgisinin hemen üzerine (çok fazla yukarıda olursa yapay bir görümün olabilir) yeni bir hat çizmeleri. Yeni kaşlarını oluştururken dikkat etmeleri gerekense tek bir çizgi yerine minik minik dokunuşlarla birçok küçük çizgiden